Geschreven portret (1)

Dat veel te slimme, weerbarstige schepsel is onderweg. Straks bruist ze mijn drempel over als een grijsgroene golf zeewater op een zonnige winterdag. Zij neemt zelf haar koffie wel. Pas heeft ze iets bedacht en daar verschijnt het al, in aarde, in steen, in hout. Alleen wat echt bestaat kan gedeeld worden en daar komt de kracht vandaan. Het is een nest dat wordt gebouwd, een enorm nest, met in het midden een vijver en opzij een groentetuin. In de zomer gaan ze zwemmen en in de herfst tomaten plukken. Samen eten aan een grote tafel, sterven van het lachen, kletsen tot diep in de nacht, allemaal in dat nest. Tot de einder maanloos wordt, dan trekt de warme storm zich terug en wil de condor rus

Een brandend actueel essay

Hoe willen we leven na de systeemcrash die we nu meemaken? Het kan anders, het moet anders. In dit boekje vind je een pak verfrissende ideeën en kom je vooral te weten hoe persoonlijke groei van cruciaal belang is bij het vormgeven van de wereld van morgen. Zin om geïnspireerd te worden? Het essay kan online besteld worden.

Genieten in de Zele City Bib

Mijn laatste belangrijke herinnering voor de total lockdown... Wat is het heerlijk om geïnterviewd te worden door Frank Van Mossevelde, onderlegd, rustig, extreem goed voorbereid. Er was bovendien de prachtige muziek van Hannes Beauprez en Helena Faes én een gastoptreden van Alain Debbaut. Een wonderlijke matinée. Dank aan allen!

 © 2023 by Kristien De Wolf - Proudly created with WIX