Plaats je cursor op de foto om de tekst te zien.

BOEKEN

Essay

Waarom komt de westerse mens niet in opstand? Dat doet hij wel. Het is een revolte van het lichaam. Burn-out is een van de talloze systeemcrashes die we meemaken. De Burnoutrevolte toont aan hoe de persoonlijke groei van ieder mens van cruciaal belang is bij het vormgeven van de wereld van morgen. Verkrijgbaar als paperback en e-book.

Romandebuut

299 blz., € 19,5

ISBN 978 90 6265 624 0 NUR 301

Sieg Engel vindt al sinds haar vroege jeugd dat er aan eenzaamheid alleen maar voordelen verbonden zijn. Jarenlang lukt het haar dan ook prima iedereen en alles ver van zich te houden – totdat ze op haar zestiende Ava Miller ontmoet. Met dezelfde obsessieve inzet als waarmee ze steeds haar isolement beschermde, trekt ze nu de grillige Ava haar leven binnen. Aanvankelijk met veel succes. Wanneer hun onwaarschijnlijke verbond na jaren echter scheuren begint te vertonen, ziet Sieg Engel maar één uitweg: een spectaculaire heldendaad, een ramp, een zondvloed, door haarzelf ontketend in een poging alles te redden. 

 

Ava Miller en ik is een betoverende, pijnlijk mooie roman over de geboorte en teloorgang van een vriendschap die het allerhoogste zoekt, tegen de achtergrond van een verkruimelende wereld waarin mensen bang en tevergeefs hun eigen leegte proberen te vullen.

 

‘Met Sieg Engel heeft Kristien De Wolf een onvergetelijk personage aan het literaire universum toegevoegd.’- Kees Ruys

Het leven is doortrapt, het verleidt je en laat je toch doen wat het voor jou in gedachten heeft, dankzij jezelf of ondanks jezelf. Mij stuurde het Ava Miller op mijn dak. Eén mens slechts, zul je zeggen. Hoe erg kan dat zijn?

Kortverhalen

Kristien de Wolf
Rotgeluk
Verhalen

Extazereeks (5)

Uitgeverij Indeknipscheer
Gebrocheerd in omslag met flappen,
116 blz., € 14,50
ISBN 979-90-76265-965-4

"Met veel ironie ontleedt de Vlaamse auteur Kristien De Wolf in Rotgeluk hoe haar personages verstrikt raken in hun eigen beperkende overtuigingen. Ze zoeken wanhopig naar geluk, onophoudelijk en vrijwel blind. Maar wat is geluk? Ze verwachten het te vinden in hun werk, hun lichaam, de liefde, geld, de natuur, God. Als het geluk zich dan eindelijk aandient, bescheiden en kortstondig, missen ze het moment jammerlijk en laten het voorbij gaan. Rotgeluk laat ons glimlachen en werpt tegelijk een niets verhullend licht op de wereld die we rondom ons hebben opgetrokken. De hel zijn niet de anderen. De hel zijn we gewoonlijk zelf."

In tijdschriften

Extaze 21:

Ogen

(gedrukt)

Geen Cava

(online)


 

 © 2023 by Kristien De Wolf - Proudly created with WIX