Copy of Scan_edited.jpg
1D2C60B5-3FE7-4C71-B5F1-3B12E8722282.jpe

Regesoldaten, roman. Vergeetachtigheid kan erfelijk zijn, maar sommige mensen drinken gewoon te veel. Zoveel weet Dr. Mus, neuroloog.

Ooit, lang geleden, was alles goed. Mus was het licht in haar moeders leven, de kleine heldin in al haar verhalen, het gezicht op al haar foto’s. Maar verhalen en portretten gaan verloren en gemiste kansen komen nooit meer terug. En dus neemt dokter Mus nog maar een glaasje. Ze wacht. Misschien komt er toch nog iets, want is het niet ongelooflijk hoe de dingen kunnen lopen?

Regensoldaten is de tweede roman van Kristien De Wolf. In deze meeslepende vertelling eist de schrijver alle vrijheid op om zich onstuimig te bedienen van verbeelding, humor en tragiek. Meedogenloos, maar met een tomeloze liefde, kijkt ze naar een vrouw die vanuit de eeuwigheid haar spartelend bestaan reconstrueert. Gaandeweg wordt duidelijk dat Mus’ beproevingen onmisbaar zijn geweest om op de valreep van haar leven, in één glorieus moment, een prachtige held te kunnen worden.

Een stevige windvlaag deed mijn jas achter me opbollen. Het was alsof ik zelf een vlucht nam en zou kunnen opstijgen als de reiger, als duizend spreeuwen tegelijk, vrij en hoog in de lucht, in een prachtige dans, en helemaal synchroon, als honderdduizend regensoldaten.

Screenshot 2019-02-19 10.09.10.png

Ava Miller en ik, roman. Sieg Engel vindt al sinds haar vroege jeugd dat er aan eenzaamheid alleen maar voordelen verbonden zijn. Jarenlang lukt het haar prima iedereen en alles ver van zich te houden – totdat ze op haar zestiende Ava Miller ontmoet. Met dezelfde obsessieve inzet als waarmee ze steeds haar isolement beschermde, trekt ze nu de grillige Ava haar leven binnen. Aanvankelijk met veel succes. Wanneer hun onwaarschijnlijke verbond na jaren echter scheuren begint te vertonen, ziet Sieg Engel maar één uitweg: een spectaculaire heldendaad, een ramp, een zondvloed, door haarzelf ontketend in een poging alles te redden. 

 

Ava Miller en ik is een betoverende, pijnlijk mooie roman over de geboorte en teloorgang van een vriendschap die het allerhoogste zoekt, tegen de achtergrond van een verkruimelende wereld waarin mensen bang en tevergeefs hun eigen leegte proberen te vullen.

 

‘Met Sieg Engel heeft Kristien De Wolf een onvergetelijk personage aan het literaire universum toegevoegd.’- Kees Ruys

Het leven is doortrapt, het verleidt je en laat je toch doen wat het voor jou in gedachten heeft, dankzij jezelf of ondanks jezelf. Mij stuurde het Ava Miller op mijn dak. Eén mens slechts, zul je zeggen. Hoe erg kan dat zijn?

9200000084004761.jpg

Rotgeluk, kortverhalen. Met veel ironie ontleedt Kristien De Wolf in Rotgeluk hoe haar personages verstrikt raken in hun eigen beperkende overtuigingen. Ze zoeken wanhopig naar geluk, onophoudelijk en vrijwel blind. Maar wat is geluk? Ze verwachten het te vinden in hun werk, hun lichaam, de liefde, geld, de natuur, God. Als het geluk zich dan eindelijk aandient, bescheiden en kortstondig, missen ze het moment jammerlijk en laten het voorbij gaan. Rotgeluk laat ons glimlachen en werpt tegelijk een niets verhullend licht op de wereld die we rondom ons hebben opgetrokken. De hel zijn niet de anderen. De hel zijn we gewoonlijk zelf.

Burnoutrevoltecover.png
De burnoutrevolte, essay. Waarom komt de westerse mens niet in opstand? Dat doet hij wel. Het is een revolte van het lichaam. Burn-out is een van de talloze systeemcrashes die we meemaken. De Burnoutrevolte toont aan hoe de persoonlijke groei van ieder mens van cruciaal belang is bij het vormgeven van de wereld van morgen. Uitverkocht. Verkrijgbaar als e-book op www.mypersonalcoach.be/shop