top of page
vleugelzw.jpg

Over Ava Miller en ik

Ava Miller en ik, roman. Sieg Engel vindt al sinds haar vroege jeugd dat er aan eenzaamheid alleen maar voordelen verbonden zijn. Jarenlang lukt het haar prima iedereen en alles ver van zich te houden – totdat ze op haar zestiende Ava Miller ontmoet. Met dezelfde obsessieve inzet als waarmee ze steeds haar isolement beschermde, trekt ze nu de grillige Ava haar leven binnen. Aanvankelijk met veel succes. Wanneer hun onwaarschijnlijke verbond na jaren echter scheuren begint te vertonen, ziet Sieg Engel maar één uitweg: een spectaculaire heldendaad, een ramp, een zondvloed, door haarzelf ontketend in een poging alles te redden. 

 

Ava Miller en ik is een betoverende, pijnlijk mooie roman over de geboorte en teloorgang van een vriendschap die het allerhoogste zoekt, tegen de achtergrond van een verkruimelende wereld waarin mensen bang en tevergeefs hun eigen leegte proberen te vullen.

 

‘Met Sieg Engel heeft Kristien De Wolf een onvergetelijk personage aan het literaire universum toegevoegd.’- Kees Ruys

Het leven is doortrapt, het verleidt je en laat je toch doen wat het voor jou in gedachten heeft, dankzij jezelf of ondanks jezelf. Mij stuurde het Ava Miller op mijn dak. Eén mens slechts, zul je zeggen. Hoe erg kan dat zijn?

Recensies

"Overrompelend boek" Cor Gout - Extaze

Lees meer

"Ik liet mijn voorbehoud onmiddellijk varen" Rika Ponnet - De Morgen

Lees de volledige tekst.

Mirjam Scholten voor Biblion

"Sterk, doeltreffend en soms grappig"

Lees meer

"Niet alleen rake psychologische en filosofische kanttekeningen, maar ook rijke bewoordingen." – André Keikes, Tzum

Lees meer

bottom of page