top of page
Recent Posts
Featured Posts

Dankwoord boekvoorstelling 5 April 2019


Ik wil graag een paar bijzondere mensen bedanken. Ava Miller is voor mij wel wat meer dan een boek. Het is een eindpunt van een tienjarige bevalling, vervelling, hoe je het ook wil noemen. En ik heb het hoegenaamd niet alleen geklaard.

Zodus:

Kopje in de eerste plaats, het veilige veld waarin spartelen toegelaten is. Dank u voor alles en… sorry voor alles. Vooral voor die keer toen ik net een lijst zat te verwerken van extra foutjes in het manuscript, het is te zeggen in de drukproef, opgediept door Piet De Meulemeester, onze vriend. Piet is geen gewone foutenspeurneus, maar hoe zal ik zeggen, meer als een NSA-spionagedrone die boven teksten cirkelt tot het laatste ongelukkige lettertje daar er niet hoort te staan is opgeveegd, vervangen, of anderszins de laan uitgestuurd. Ik ben Piet dan ook eeuwige dank verschuldigd. Maar die keer dus liefje, dat ik daar zat, bezig mijn klavier te mishandelen en jij mij voorzichtig vroeg om je haar te knippen. Al voor de derde keer die week, zonder gehoor tot dan toe. En ik vanachter de computer werktuigelijk ‘ja’ zei. Waarop ik met een ietwat wazige blik, met de tondeuse in de hand, op je argeloze hoofd afstevende en eraan begon, zonder evenwel het negen millimeterkapje op het toestel aan te brengen en ik verschrikt de vreemde g