top of page
Recent Posts
Featured Posts

Mustang, Toyota Taliban - verhaal


My Toyota is Fantastic

Weet je nog die stickers die vroeger op de achterruit van vele Toyota’s kleefden? My Toyota is fantastic. Je moest het telkens weer slikken, je las het, willen of niet. Waarom die Toyota zo fantastisch was? Ik zag het niet. Ik begreep niets van deze vreemde liefdeverklaringen, maar dat was voor ik er zelf een had...

Toen ik terugkwam na een week en weer in mijn auto stapte, ronkte en snoof hij net zo heerlijk als verwacht, maar toch leek hij mij anders. Toen herinnerde ik me dat ik hem net voor mijn vertrek gepoetst had om met een vriendin naar Den Haag te rijden. Het was dan ongeveer twee jaar geleden dat hij vanbinnen een stofzuiger had gezien. Dat weet ik zo precies door de grijsgroene olijfblaadjes die overal tussenuit bleven komen, het gele zand dat aan de matten kleefde en niet meer los wilde laten, de data op de vergeelde parkeerbonnetjes die ik onder de voorruit vandaan plukte en de oogst die ik binnenhaalde aan wikkels van snoepjes die mijn kinderen al lang niet meer eten.

De Taliban noemen mijn vrienden hem, een beest van een auto, een rijdende zolder, een voorgeborchte van het containerpark, een roestige pracht, een trouwe vriend sinds vele jaren, die mij naar Spanje bracht, tonnen werfzand en olijven torste, mij opving als ik meer dood dan levend uit Londen terugkwam om mij instant tot rust te brengen, en die nu na al die