top of page

Sun, May 02

|

Live Stream vanuit De Pletterij in Haarlem

Voorstelling R E G E N S O L D A T E N I live stream vanuit de Pletterij in Haarlem)

Feestelijke voorstelling van de nieuwe roman van Kristien De Wolf. Presentatie door theatermaker Nelle De Maeyer, met live muziek van pop-noir artist Lakshmi. "Vergeetachtigheid kan erfelijk zijn, maar sommige mensen drinken gewoon te veel. Zoveel weet Dr. Mus, neuroloog."

Registration is Closed
See other events
Voorstelling R E G E N S O L D A T E N   I   live stream vanuit de Pletterij in Haarlem)
Voorstelling R E G E N S O L D A T E N   I   live stream vanuit de Pletterij in Haarlem)

Time & Location

May 02, 2021, 5:00 PM – 7:30 PM GMT+2

Live Stream vanuit De Pletterij in Haarlem

About the event

Vergeetachtigheid kan erfelijk zijn, maar sommige mensen drinken gewoon te veel. Zoveel weet Dr. Mus, neuroloog.

Ooit,  lang geleden, was alles goed. Mus was het licht in haar moeders leven,  de kleine heldin in al haar verhalen, het gezicht op al haar foto’s.  Maar verhalen en portretten gaan verloren en gemiste kansen komen nooit  meer terug. En dus neemt dokter Mus nog maar een glaasje. Ze wacht.  Misschien komt er toch nog iets, want is het niet ongelooflijk hoe de  dingen kunnen lopen?

Regensoldaten  is de tweede roman van Kristien De Wolf. In deze meeslepende vertelling  eist de schrijver alle vrijheid op om zich onstuimig te bedienen van  verbeelding, humor en tragiek. Meedogenloos, maar met een tomeloze  liefde, kijkt ze naar een vrouw die vanuit de eeuwigheid haar spartelend  bestaan reconstrueert. Gaandeweg wordt duidelijk dat Mus’ beproevingen  onmisbaar zijn geweest om op de valreep van haar leven, in één glorieus  moment, een prachtige held te kunnen worden.

Een  stevige windvlaag deed mijn jas achter me opbollen. Het was alsof ik  zelf een vlucht nam en zou kunnen opstijgen als de reiger, als duizend  spreeuwen tegelijk, vrij en hoog in de lucht, in een prachtige dans, en  helemaal synchroon, als honderdduizend regensoldaten.

Share this event

bottom of page