top of page

Thu, Apr 25

|

Sint-Niklaas

Estafette-lezing MOOIE JO

Tien literaire vrienden van de auteur lezen voor uit Mooie Jo, leggen linken met andere literatuur, poëzie en muziek. Een verrassende avond! Met oa Christophe Vekeman, Peter WJ Brouwer, Hilde De Rore, Els Dierick en nog vele anderen.

Tickets are not on sale
See other events
Estafette-lezing MOOIE JO
Estafette-lezing MOOIE JO

Time & Location

Apr 25, 2024, 8:00 PM – 10:30 PM

Sint-Niklaas, Koutermolenstraat 6b, 9111 Sint-Niklaas, Belgium

About the event

Leesestafette Mooie Jo – Kristien De Wolf

Do 25 april – 20u00 – Muziekclub ’t Ey

Toegangsprijs: 5 euro (+Kansenpasprijs?)

Inschrijven: bibpubliekswerking@sint-niklaas.be

Met: Kristien De Wolf, Christophe Vekeman, Ilyo Hansen, Peter W.J. Brouwer, Alain Debbaut, Els Dierick, e.a.

Muziek: Rik De Maré

Mooie Jo, het hoofdpersonage van de gelijknamige nieuwe roman van Kristien De Wolf, is even sprankelend als de tijdgeest waarin zijn leven buiten de oevers treedt. Een jongeman met een drang naar hoger honing: eerst naar God, dan naar vele soorten liefde. Jo treedt in, raakt verstrengeld in een dubieuze relatie met een priester en wordt ingewijd, niet in het kloosterleven, maar in the lush life van drank, auto’s en plezierreisjes, treedt uit en stort zich in het nachtleven, in de armen van Felix, in de herenliefde. Wat volgt is een tragikomisch leven in een bruisende tijd, een verkenning van vele soorten liefde en verraad, met een verleden dat nooit helemaal achter de horizont verdwijnt.

Bevriende auteurs en andere volgelingen buigen zich over de roman, lezen fragmenten en gaan in gesprek met de auteur. Een iedereenleestdag met schwung, panache en couleur locale!

Share this event

bottom of page