top of page
Recent Posts
Featured Posts

De kracht van kwetsbaarheid

Er is veel te doen rond de kracht van kwetsbaarheid. Academicus Brené Brown verwerft stilaan sterrenstatus op dit vlak. Ze schrijft in een van haar boeken:

" In deze wereld is kiezen voor authenticiteit en het gevoel dat je goed genoeg bent zonder meer, een daad van verzet. Ervoor kiezen vanuit je volle mens-zijn te leven (dus niet perfect, maar kwetsbaar) en lief te hebben, is een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid. Je zult er een heleboel mensen mee in verwarring brengen, irriteren en verontrusten, inclusief jezelf. Het ene moment hoop je dat er een eind komt aan alle veranderingen, het volgende dat er nooit een eind aan komt. En je zult je afvragen hoe het mogelijk is dat je je tegelijk zo moedig en zo bang voelt."

Ik vind dat straf en interessant, maar wat ik werkelijk straf vind is het iemand echt zien doen. Op deze site vind je een hele verzameling moedige verklaringen door gekende figuren over eenzaamheid en kwetsbaarheid. Indrukwekkend. Misschien putten wij daar ook de moed uit om botweg, glorieus, groots of in het klein, maar helemaal en altijd onszelf te zijn!

http://www.erbij.be/nl-BE/portretten/meyrem-almaci/

Search By Tags
bottom of page